Med osteopati kan jag hjälpa din häst att fungera bättre.

Mycket vanlig behandlingsmetod på både människa och häst i bl.a. Tyskland och England. Osteopati är en manuell medicin precis som kiropraktik och naprapati, d.v.s. man arbetar med händerna. 

Behandlingen inleds med samt

al om hästens hälsotillstånd och anledningen till besöket. Efter samtalet går jag igen

om hästen del för del och gör m

ig en uppfattning om var problemet sitter. Det kan hända att jag vill att hästen kollas upp av veterinär innan jag gör min första behandling.När jag väl ställt en osteopatisk diagnos behandlar jag hästen.

 

 Hästen undersöks noggrant igenom och man justerar eventuella ledlåsningar och arbetar även med muskler och mjukvävnad. Utmärkande för osteopatisk behandling är att när en led återfått sin rörlighet så integreras led och kroppsdel med resten av kroppen. Nervsystemet integreras med den nya rörligheten och på så sätt blir resultatet långt mer hållbart än man kanske är van vid efter behandling.

Problem som vanligen avhjälps är:

  • oliksidighet,
  •  ovilja i vissa arbetsmoment,
  • stressbeteende,
  • oregelbundet rörelsemönster m.m. (ej hälta, då ska en veterinär konsulteras)

 När hästen kan börja arbeta utan begränsningar låter inte framgångarna vänta på sig. Det arbete du lägger ner på din häst kommer att ge så mycket mer utdelning.

 Efter behandlingen behöver hästen ta det lugnt ca 3-5 dagar. Du kommer att få instruktioner av mig, ofta görs ett återbesök efter några veckor. Det är viktigt att följa upp hästen så det inte går tillbaka.

 

En behandling är ytterst specifik för varje häst!