Det kom ett brev från Lena som äger Coquette, hon kontaktade mig som ni kan läsa nedan i februari 2010. Vanligtvis när jag behandlar både människor och hästar är det spända muskler, låsta leder o.s.v. Här var det helt tvärtom, vänster bakdel var fullständigt slapp!! Det bekymrade mig mycket, det är ett allvarligt symptom.

 

Jag ville först inte behandla hästen utan rådde till veterinär. Hon hade dock redan varit till veterinärklinik med hästen och en undersökning var gjord. Efter mycket diskuterande fram och tillbaka så behandlade jag hästen i varje fall men var ändå tydlig med att det här inte ser så lovande ut. Jag sa till och med rakt ut att jag misstänker riktigt allvarliga grejer..:)

Numera är det ett sant nöje att behandla Coquette, att denna gamla föredetta ridskolehäst blir finare och finare för varje gång jag träffar henne är fascinerande! Sen en gammal dam som Coquette var inte helt lättflirtad i början men nu visar hon tydligt att..  det här.. "det är hennes stund" 

/Cindy 

Här kommer Lenas brev:

"Coquette är ett 21-årigt halvblods-sto som inte hade funnits kvar om jag inte hade fått tips om Cindy. Efter tio år på ridskolan blev hon pensionär och jag tog jag hand om henne. Bara några månader efter sitt nya liv fick hon en rejäl senskada på ett framben och skrittades i sex månader. Veterinären trodde nog aldrig att det skulle bli riktigt bra, med tanke på åldern, men hon fixade det!
Sen hände det, vad det nu var som hände, det vet varken jag eller Cindy fortfarande. I februari 2010 slutar hon att använda bakbenen, släpar sig ut till hagen och står och hänger i ett dike för att avlasta. Kommer knappt upp när hon rullar sig i hagen och ligger inte längre ner i boxen. Till veterinär för undersökning och röntgen. Hittar ingenting?!! Är enligt röntgen fräschare än många yngre hästar!! Vad gör man när det "inte" finns något att behandla?
Blir tipsad om Cindy (tack Anna J för det) och hon börjar behandlingen. Redan dagen efter första behandlingen börjar hon använda sina bakben igen! Cindy har nu regelbundet kommit upp till Falun och behandlat Coquette, så nu har vi börjat träna skrittpiruetter. Det trodde vi nog inte, där i febuari för ett år sedan.
 
Lena och Coquette i Falun"