Ytterligare en vecka har gått..

Den här veckan har gått i rasande tempo, jag har jobbat både här hemma i Stockholm och i Dalarna. En dag i insjön där det blev många ryttare, bra att kolla sin egen kropp. Vad hjälper det att behandla hästen om det sitter en ramsned ryttare på ryggen?..:) 

Var  i Rättvik ena dagen och där vill jag berätta om hästen som är på bilden.

Det är ett 3-årigt varmblod, klapphingst. Den fick behandling i början av mars, dom sökte då för att hästen hade svårt att hålla traven och slog snabbt över i galopp. Den var sned i sitt bäcken och jag reagerade verkligen på att den hade jobbigt med balansen under behandlingen och var allmänt okoordinerad. Jag rätade upp den så gott jag kunde och vi bestämde att den ska följas upp om 3-4 veckor. 

När vi sågs så besök nummer två frågade jag som vanligt hur hästen mått efter behandlingen och dom hade tagit det lugnt efter (Bra!) men hunnit kört nåt lite snabbare jobb. Traven flyter på fint, inte alls samma tendenser att slå över i galopp. Det som var anmärkningsvärt var att andra testikeln fallit ner på plats, den var numera "riktig" hingst! När jag sen behandlade den hade den en helt annan balans, stod stabilt i sin mittlinje.

Jag har såklart funderat över hur testikeln kunde komma ner och jag kan bara komma fram till att ett snett bäcken förmodligen även dragit i vävnader som hindrat testikeln från att vandra ner på plats. Testikeln kan säkerligen ha klämt när travsteget blir stort vid fart och numera kan den trava fritt. 

Lycka till önskar jag ägarna till hästen!!

 

I dag var jag till en häst som jag behandlade två gånger för lite drygt ett år sedan. I somras fick hon en fraktur i en kota, efter en lång konvalescens hela hösten är hon nu igång och funkar helt normalt. Tiden läker allt (nästan), kul när det visar sig vara mödan värt att vänta på hästen. Många spänningsmönster som förmodligen kommit av att den haft så ont.. med men det ska nog bli bra!.:)


I helgen var vi till IKEA och handlade två byråer, förvaringsmöbler kan man nog inte få tillräckligt av.

Jag tränar på nya gymet nästan varje dag, min största motivering är att jag vill kunna behandla även hästar i många, många, många år...