Kost och hälsa

Har ägnat mycket energi åt att läsa om kostens betydelse under "jullovet", läser bl.a. LCHF, Metabolic Typing & Högintensiv träning. Gillar också Anna Skipper, hon verkar väldigt duktig och förskönar inte Mc donalds och pizza för att samla poäng utan det är raka puckar. hennes gröna drink hon förespråkar i "du blir vad du äter" är en höjdare, man får en otrolig energikick av den!! Har läst en del om Fredrik Pauluns ISO metoden också vilken verkar bra men väldigt krångliga ingredienser.

 

Hemsidor jag tycker är bra är kostdoktorn.se och lifezone.se. Lifezone är peppande och kostdoktorn väldigt informativ.

 

Tycker det är så intressant med hur man kan påverka hur man mår med vad man äter och dricker, jag är oerhört känslig och reagerar direkt.. på gott och ont.. Jag har landat i att jag mår mycket bättre av att hålla igen på kolhydrater och istället äta mer fett. Jag äter så rena produkter jag kan, t.ex. smör istället för margarin, 40% grädde istället för den 15% matlagningsgrädden o.s.v.

 

Rensade i kryddhyllan häromdagen, bort med alla kryddor som innehåller smakförstärkare. Två aromat och en citronpeppar åkte rätt ner i soporna.

 

Till och med hunden har fått en kostuppryckning och vilken skillnad, han har lagt på sig hull över ryggen. Där har det verkat omöjligt att få på honom något. Magen har blivit 100% bra, förut fick han stå och klämma länge för att få ur sig det sista. Nu intar han position, sen tar det ca tio sek. också är det klart:-) Han äter färskfoder fritt från vete, majs och soja. Malt rått kött helt enkelt!